Wil jij een app laten maken? Dan ben je hier op de juiste plaats. In dit artikel gaan we jou alles uitleggen waar je rekening mee moet houden als jij een applicatie laat ontwikkelen.
Het laten bouwen van apps lijkt misschien niet heel moeilijk. Je gaat naar een app-ontwikkelaar toe en die zet de applicatie in elkaar. Ja, toch? Nee, zo makkelijk is het niet.
Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Idee bedenken en uitwerken

Het laten maken van een app begint met een goed idee. Waarschijnlijk heb je al bedacht wat voor applicatie je wilt maken. Heb je dat nog niet gedaan? Bedenk dat dan eerst.
Wat voor applicatie ga je maken?
Als je een idee hebt, dan is het tijd om jezelf af te vragen of het een goed idee is. Zouden mensen de app echt willen gebruiken? Als je er niet zeker van bent, praat er dan eens met anderen over en vraag wat zij er van vinden. Dit kan je dan goed helpen!
Is het een goed idee? Ga het idee dan uitwerken en op papier zetten. Schrijf bijvoorbeeld op hoe de applicatie moet werken en welke functies er in moeten komen.
Hier zijn nog een aantal vragen die je kunt beantwoorden:

De stap die hierna komt, is het schetsen van de lay-out. Je hebt vast wel een idee hoe de app er uit moet komen te zien en dit moet je even uittekenen. Een designer of app-ontwikkelaar kan dan aan de hand van de schets het design voor de applicatie maken.
Schets dus eerst de lay-out eens helemaal!
Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, is het tijd om verder te gaan.

Hoe werkt het laten maken van een app?

Jij hebt nu alles duidelijk op papier gezet en uitgewerkt. De volgende stap is het laten maken van de app. Er zijn verschillende manieren om apps te laten ontwikkelen.
Je kunt bijvoorbeeld naar een app-ontwikkelaar toegaan en deze kun jij jouw idee uitleggen. De app-ontwikkelaar gaat vervolgens het idee omzetten naar een applicatie.
Het is echter ook mogelijk om het anders aan te pakken. Je kunt namelijk ook eerst een designer opzoeken en die het design voor de app laten maken. Daarna kun je dit design en jouw idee meenemen naar een programmeur en die gaat de applicatie dan programmeren.
Wanneer de applicatie af is, dan kun je deze testen en meestal kun jij dan verbeterpunten doorgeven. De ontwikkelaar of programmeur gaat hier dan mee aan de slag en wanneer de app helemaal naar wens is, dan kan de applicatie in de app-store worden gepubliceerd.

Wat zijn de kosten?

Het laten maken van een app brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. De prijzen variëren van enkele honderden euro’s tot vele duizenden euro’s.
Het is moeilijk om te zeggen hoeveel het laten bouwen van een applicatie precies gaat kosten, want dit is van meerdere zaken afhankelijk.
Ten eerste hanteren bijna alle app-ontwikkelaars verschillende prijzen. De éne app-ontwikkelaar vraagt bijvoorbeeld 500 euro voor een bepaalde app en een andere app-ontwikkelaar vraagt voor het ontwikkelen van dezelfde app een paar duizend euro.

Per app-ontwikkelaar kunnen de prijzen nogal verschillen en daarom is het verstandig om bij meerdere app-ontwikkelaars een offerte aan te vragen.

Ook zaken als het type app, aantal functies en het design zijn van invloed op de prijs.
Je kunt er ook voor kiezen om een app voor meerdere besturingssystemen uit te brengen, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Dan breng je dus dezelfde app uit voor Android, iOS (iPhone en iPad) en Windows. Wanneer je dit wilt, dan zullen de kosten wel toenemen. Er zal dan voor elk besturingssysteem apart een applicatie moeten worden gemaakt.

Een app-ontwikkelaar zoeken

Nu is het tijd om een app-ontwikkelaar of programmeur te gaan zoeken. De beste manier om dit te doen, is door een advertentie te plaatsen op websites zoals Freelancer of Hoofdkraan. Jij kunt daar een opdracht plaatsen en vervolgens kunnen ontwikkelaars daar op reageren.
Je kunt natuurlijk ook gewoon even met Google zoeken naar een app-ontwikkelaar!
Als je denkt een goede app-ontwikkelaar te hebben gevonden, dan is het belangrijk om het portfolio van deze ontwikkelaar te bekijken. Er zijn namelijk veel goede app-ontwikkelaars te vinden, maar helaas zijn er ook bedrijven die minder goed werk afleveren.
Door het portfolio te bekijken, kun jij zien welke apps dit bedrijf eerder heeft gemaakt. Als deze apps er allemaal goed uitzien, dan weet je dat dit bedrijf goed werk aflevert.
Als een bedrijf geen portfolio heeft of een portfolio heeft waarin in applicaties staan die niet goed werken, dan kun jij beter op zoek gaan naar een andere app-ontwikkelaar.

Publiceren en promotie

Wanneer de applicatie helemaal af is, dan kun je deze bij de app-store aanmelden. De meeste ontwikkelaars willen jou hier wel bij helpen, maar je kunt dit ook zelf doen en zo kosten besparen. Als de app is goedgekeurd en in de app-store is geplaatst, dan is het tijd om met marketing bezig te gaan. Een app wordt namelijk niet vanzelf bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *