Gratis app maken

Gratis app maken

Veel mensen denken dat een app maken veel geld kost. In sommige gevallen is dat ook zo. Er zijn echter ook manieren waarop je gratis applicaties ontwikkelen kunt.

Één manier waarop jij gratis apps kunt ontwikkelen, is door zelf te programmeren. Dat wist jij waarschijnlijk al, maar hoe leer je dan om te programmeren? Er zijn verschillende gratis tutorials en cursussen die jou helpen bij het bouwen van jouw eigen applicatie.

Jij kunt er ook voor kiezen om aan de slag te gaan met een app maker. Het kopt dat de meeste app makers geld kosten, maar er zijn ook een aantal die gratis te gebruiken zijn.

Gratis tutorials

Er zijn een aantal tutorials die jou leren hoe jij apps maken kunt. Een tutorial is vergelijkbaar met een cursus en leert jou hoe jezelf een applicatie kan bouwen.

1. iOS cursus

In deze online cursus leer je van Paul Hegarty hoe jij zelf een app kunt maken voor de iPhone en iPad. Paul Hagerty geeft les op een universiteit in de Verenigde Staten over het programmeren van applicaties voor iOS.

De cursus ‘iPad and iPhone Application Development‘ is volledig gratis te bekijken via iTunes. In totaal zijn er 43 lessen te vinden waarin je apps ontwikkelen leert. Het nadeel is wel dat alles in het Engels is, maar afgezien van dat is dit de beste cursus voor het bouwen van applicaties voor iOS.

2. Android training

Wanneer je aps wilt leren ontwikkelen voor Android, dan kun jij gewoon naar de website van Android zelf gaan. Zij bieden namelijk een gratis Android training aan.

Op de website van Android leer jij als eerste welke software je nodig hebt om te programmeren. Daarna wordt jou uitgelegd hoe jij hiermee kunt werken. Vervolgens kun je de tutorial volgen waarin jij je eerste app leert maken.

Wanneer jij dat hebt gedaan, dan kun je verder gaan met de moelijkere stof.

Gratis app makers

De meeste app makers kosten geld. Vaak moet je rond de 80 dollar per maand betalen. Soms is het iets goedkoper, maar meestal moet je toch vrij veel geld betalen. Jij kunt er echter ook voor kiezen om één van de gratis programma’s te gebruiken.

1. AppsGeyser.com

Één van de weinig gratis app makers is AppsGeyser. Hier kun jij een applicatie bouwen, publiceren en er geld mee verdienen.

Met AppsGeyser kun jij heel makkelijk een app maken van bijvoorbeeld jouw website. Jij voert dan de url van jouw website in en deze site wordt dan automatisch omgezet in een applicatie. Ook heb jij de keus uit vele functies die je kunt toevoegen.

Het nadeel van AppsGeyser is wel dat je de applicatie niet in de appstores kunt zetten, want deze komt alleen in de ‘market’ van AppsGeyser zelf te staan.

2. Appinventor.mit.edu

Google had in 2010 App Inventor gelanceerd waarmee iedereen applicaties kon maken voor Android. Inmiddels is Google gestopt met de service, maar de universiteit van Massachusetts is verder gegaan met deze tool.

Met deze online tool kun je zonder kosten apps ontwikkelen voor Android. Volgens App Inventor is het maken van applicaties met hun service net zo makkelijk als het in elkaar zetten van een puzzel.

Het voordeel van App Inventor is dat je via een verbinding tussen jouw computer en telefoon meteen het resultaat van de gemaakte app op jouw mobiel kunt zien.

Publiceren

De meeste mensen die een app hebben gemaakt, willen ook dat hun applicatie in de apptore komt te staan. Dit is echter niet gratis. Voor Google Play zul je eenmalig 25 dollar moeten betalen en voor de appstore van Apple zul je jaarlijks 99 dollar moeten betalen.