in

Hoe kan ik gratis een app maken?

Veel mensen denken dat een app maken veel geld kost. Soms is dat ook zo! Wat veel mensen niet weten, is dat er ook manieren zijn waarop je gratis applicaties kunt ontwikkelen.

Een manier waarop jij gratis een app kunt bouwen, is door zelf te gaan programmeren. Dit wist je waarschijnlijk al, maar de vraag is dan hoe je kunt leren programmeren. Er zijn verschillende gratis tutorials die jou kunnen helpen bij het bouwen van jouw eigen applicatie.


Het is ook mogelijk om aan de slag te gaan met een app maker. Het klopt dat de meeste app makers geld kosten, maar er zijn ook een aantal tools die gratis zijn te gebruiken.

Gratis tutorials

Er zijn een aantal handige tutorials die jou leren hoe jij apps maken kunt. Een tutorial is vergelijkbaar met een cursus en hiermee kun jij leren hoe je een applicatie kunt bouwen.

1. iOS cursus

Via de website van Apple kun jij leren om zelf een app te maken voor de iPhone en iPad. Zij bieden namelijk een handleiding aan die gericht is op beginners.

De handleiding staat online en is volledig gratis te bekijken. In de cursus leer jij onder andere welke tools je moet gebruiken en ook leer je door middel van tutorials een aantal apps te programmeren. Het nadeel is wel dat alles in het Engels is, maar afgezien van dat is dit voor beginners een prima handleiding om applicaties voor iOS te leren bouwen.

2. Android training

Wanneer je apps wilt leren ontwikkelen voor Android, dan kun jij gewoon naar de website van Android gaan. Zij bieden namelijk een gratis training voor Android aan.

Op de website van Android leer jij als eerst welke software je nodig hebt om te programmeren. Daarna wordt jou uitgelegd hoe jij met de software kunt werken. Vervolgens kun je de stappen in de tutorial volgen en zo leer jij jouw eerst Android app te maken.

Als jij dat hebt gedaan, dan kun je daarna verder gaan met de andere stof.

Gratis app makers

De meeste app makers kosten geld. Vaak moet je iets van 30 dollar per maand betalen. Soms is het iets goedkoper, maar meestal moet je toch vrij veel geld er voor betalen. Je kunt er echter ook voor kiezen om één van de gratis tools te gebruiken.

1. AppsGeyser

Één van de weinig gratis app makers is AppsGeyser. Hiermee kun jij een applicatie bouwen, publiceren en er geld mee verdienen.

Met appsGeyser kun jij heel makkelijk een app maken van bijvoorbeeld jouw website. Je voert dan de url van jouw website in en de site wordt dan automatisch omgezet naar een applicatie. Ook zijn er vele functies beschikbaar die je kunt toevoegen.

Het nadeel van AppsGeyser is wel dat je de app niet in de verschillende app-stores kunt publiceren, want deze komt alleen in de ‘market’ van AppsGeyser zelf te staan.

2. App Inventor

Google had in 2010 App Inventor gelanceerd waarmee iedereen applicaties kon maken voor Android. Inmiddels is Google gestopt met de service, maar de universiteit van Massachusetts is verder gegaan met het ontwikkelen van deze tool.

Met deze online tool kun je zonder kosten apps ontwikkelen voor Android. Volgens App Inventor is het maken van applicaties met hun service net zo makkelijk als het in elkaar zetten van een puzzel.

Het grote voordeel van dit programma is dat je via een verbinding tussen jouw computer en smartphone direct het resultaat van de gemaakt app op jouw mobiel kunt zien.

Publiceren in de app-store

De meeste mensen die een app hebben gemaakt, willen ook dat hun applicatie in de app-store komt te staan. Dit is echter niet gratis! Voor Google Play zul je eenmalig 25 dollar moeten betalen en voor de app-store van Apple zul je jaarlijks 99 dollar moeten betalen. De kosten voor de Windows Store en Windows Phone Store zijn 14 euro.

2 Comments

Leave a Reply
  1. Cool artikel! Wil al een tijdje een app ontwikkelen, maar weet niet zo goed waar te beginnen. Nu even kijken welk programma het meest geschikt is voor wat ik wil. Bedankt!
    Groet,
    Peter Damen Elitt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een app?

Wat is een app?

Succesverhalen

10 apps en hun succesverhalen