in

10 apps en hun succesverhalen

Je hebt vast wel eens gehoord van mensen of bedrijven die een app hebben gemaakt en er een fortuin mee hebben verdiend. Inmiddels zijn er al talloze mensen en bedrijven die veel succes hebben met de apps die ze hebben gemaakt.

Doordat het gebruik van apps nog altijd explosief toeneemt, komen er ook regelmatig nieuwe succesverhalen bij. Wij hebben voor jou 10 van die succesverhalen op een rijtje gezet.


1. Candy Crush Saga

Een tijdje geleden was Candy Crush Saga één van de populairste apps. Het spelletje bestaat uit heel veel levels waarin je combinaties moet maken met snoepjes. Wanneer je een level hebt gehaald, dan kun je door naar het volgende level.

Het spelletje is gratis te downloaden, maar in de applicatie kun je aankopen doen. Zo kun je bijvoorbeeld extra levens kopen en dit levert de eigenaar van het spel veel geld op.

Op het hoogtepunt verdiende King.com, het bedrijf dat de applicatie heeft gemaakt, zo’n 850.000 dollar per dag met het spel. Dat is ruim 25 miljoen dollar per maand. Hierdoor was Candy Crush Saga op dat moment één van de best verdienende apps.

2. Angry Birds

Je hebt vast ook wel eens gehoord van Angry Birds. Het spelletje met de vogeltjes was een hit en Rovio, de maker van het spel, heeft er meerdere versies van op de markt gebracht.

Vorig jaar had het bedrijf een omzet van 170,6 miljoen euro! Niet al het geld wordt verdient met de app, want het bedrijf verdient ook geld aan artikelen die worden verkocht. Zo worden er onder andere Angry Birds knuffels en t-shirts met de vogeltjes erop verkocht.

3. Whatsapp

Voordat Whatsapp was uitgevonden, maakte iedereen gebruik van sms. Het nadeel van sms is natuurlijk dat het geld kost. Daar is Whatsapp heel handig op in gesprongen door een gratis dienst op te starten waarmee je met elkaar kunt communiceren.

Zoals je waarschijnlijk al weet, werd Whatsapp gigantisch populair. Dit is dan ook de reden dat Whatsapp in 2014 werd overgenomen door Facebook voor 22 miljard dollar.

Ongeveer 800 miljoen mensen maken nu maandelijks gebruik van Whatsapp. Per dag worden er meer dan 30 miljard berichten verzonden met de applicatie. Op het moment dat we dit artikel schrijven, is Whatsapp wereldwijd de meeste gebruikte berichtendienst.

4. Draw Something

In 2012 werd Draw Something vanuit het niets ineens heel populair. De applicatie werd in de eerste 5 weken ruim 20 miljoen keer gedownload. Na 8 weken was de app meer dan 50 miljoen keer gedownload. Draw Something was in 2012 zelfs populairder dan Angry Birds.

Het bedrijf dat Draw Something had ontwikkeld, Omgpop, werd voor 180 miljoen dollar overgekocht door Zynga. Voor Draw Something is dus ruim 180 miljoen dollar betaald!

5. Fruit Ninja

Een andere applicatie die bijna iedereen wel kent is Fruit Ninja. In het spelletje moet je fruit dat in de lucht zweeft met je vingers doormidden snijden en daar krijg je dan punten voor.

Fruit Ninja wordt zowel gratis als betaalt aangeboden. De gratis versie van het spel laat advertenties zien en de betaalde versie laat geen advertenties zien.

Het bedrijf verdiende in 2012 ongeveer 1 miljoen dollar per maand. Van dat bedrag werd ongeveer 400.000 dollar verdiend door middel van advertenties. De rest van het geld, ongeveer 600.000 dollar, werd verdiend met betaalde downloads en in-app aankopen.

6. Doodle Jump

Inmiddels is Doodle Jump niet meer zo populair, maar dat is wel eens anders geweest. Deze app werd in 2009 gelanceerd en inmiddels is de applicatie al 15 miljoen keer gedownload.

Doodle Jump werd eerst alleen voor de iPhone uitgebracht. De app kon worden gedownload voor 0.99 cent. De applicatie werd heel populair en 4 maanden lang werd Doodle Jump 25.000 keer per dag gedownload en dat heeft de ontwikkelaars veel geld op geleverd.

Ook leuk om te weten, is dat Doodle Jump is ontwikkeld door een klein bedrijfje. Er was geen groot marketingbudget, maar toch werd de applicatie een groot succes.

7. Minecraft

Minecraft is een spel waarbij je dingen moet bouwen en alles uit blokjes bestaat. Het spel is voor verschillende platformen uitgebracht en Minecraft heeft ook een app uitgebracht.

Het bedrijf verdiende al leuk met de verkoop van games voor de computer. De app levert ze echter ook nog een leuk bedrag op. In 2012 werd de betaalde app namelijk meer dan 5.8 miljoen keer gedownload. Er was zelfs een dag dat er 1 miljoen dollar werd verdiend.

8. iFart

Dit is wel één van de domste apps die er bestaat. iFart is een applicatie die het geluid van een scheet laat horen. De app heeft verschillende opties en geluiden waar je uit kunt kiezen.

In 2008 was iFart één van de populairste apps. Er werd ruim 10.000 dollar per dag mee verdiend. Er was zelfs een dag dat ze er ruim 30.000 dollar mee hebben verdiend. Inmiddels is de populariteit een beetje over, maar de eigenaren hebben er een leuk mee verdiend.

9. Hay Day

Hay Day is een populaire app die is te downloaden voor Android en iOS. In het spelletje moet jij je eigen boerderij runnen.

De populaire app is eigendom van het bedrijf Supercell. Dit bedrijf heeft naast Hay Day ook Clash of Clans bedacht. In 2013 verdiende Supercell iets minder dan 2.5 miljoen dollar per dag met deze twee apps. In 2014 was de omzet van het bedrijf ongeveer 1.7 miljard dollar.

10. Summly

De kans is groot dat deze app je niet bekend voorkomt. Summly was namelijk niet gigantisch populair. De app was bedacht door Nick D’Aloisio. In de applicatie werden samenvattingen van nieuwsberichten verzameld. In 2013 werd de applicatie door Yahoo overgekocht voor een geschatte 30 miljoen dollar. Nick D’Aloisio is ook direct bij Yahoo aan het werk gegaan.

11. RADIU

Onlangs is er een mega innovatieve app verschenen genaamd RADIU. RADIU verzameld alle radiostations ter wereld en maakt er jouw persoonlijke radiozender van. Op basis van jouw voorkeuren kijkt RADIU telkens waar er ergens in de wereld het juiste nummer voor jouw draait en schakelt daar naar toe. Radio luisteren? Surf naar https://radiu.nl en download de mobiele app of gebruik de web app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis app maken

Hoe kan ik gratis een app maken?

App marketing

App marketing voor beginners