De formulier functie geeft jou veel mogelijkheden om bijvoorbeeld jouw klanten vragen te laten stellen, producten te bestellen, een foto toe te laten sturen of zich in laten schrijven voor een evenement… Samengevat zal deze functie aan je verwachtingen voldoen.

Laten we beginnen met het maken van een formulier pagina.

Stap 1:

Om een formulier aan te maken klik op  in de ‘Voeg pagina’s toe’ gedeelte. Het volgende verschijnt:

Stap 2:

Om een eerste sectie aan te maken klik je op ‘Voeg een sectie toe’. Geef de sectie een naam. Als voorbeeld starten wij met ‘Voorbeeld’ om te laten zien wat mogelijk is in deze functie. Vervolgens verschijnt dit venster:

Om een veld toe te voegen klik je op ‘Voeg een veld toe’. Het volgende scherm verschijnt:

Je kan een keuze maken uit de volgende velden:

Elke keer wanneer je een nieuw veld toevoegt, heb je de mogelijkheid om het veld verplicht te maken. Dit betekend dat de gebruiker dit veld MOET invullen, anders kan het formulier niet verstuurd worden. Om dit te doen, klik op:

Je kan zoveel velden aanmaken wat je zelf wilt. Maar wij willen wel een tip geven. Zorg ervoor dat het formulier overzichtelijk blijft, zodat deze gemakkelijk in te vullen is.

Wanneer je alle velden hebt aangemaakt dien je alleen nog het e-mailadres in te stellen voor waar het formulier op binnen moet komen.

Enkele voorbeelden:

Je bent nu klaar met het formulier!