Met deze functionaliteit kun je je app deels of geheel vergrendelen. De vergrendelde informatie is alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers.

Als eerste moet je de Vergrendeling (slot) functie toevoegen aan je app. Klik op voeg pagina toe met vergrendeling. Je kunt de functionaliteit vervolgens gaan instellen.

Je hebt 2 opties om te ontgrendelen voor de geregistreerde gebruikers. De eerste is een QR code en de tweede is om accounts aan te maken voor je gebruikers.

 Om je gebruikers met de QR code te laten ontgrendelen selecteer je deze functie. Er wordt een QR code aangemaakt die je dus goed moet bewaren !

Vervolgens ga je pagina’s instellen die je wilt vergrendelen.

“Beperkte toegang”:

Met deze selectie laat je alle gebruikers met een account toe op de vergrendelde content wanneer deze op nee staat.  Je krijgt uiteindelijk een database met geregistreerde gebruikers.

Als je “ja” selecteert moet je de gebruikers autoriseren in het gebruikers menu.

“Vergrendel de gehele applicatie”:

Als je hier voor ja kiest zal alle content worden vergrendeld. Elke gebruiker die toegang wil zal dus een account moeten maken en via de ingestelde manier van autorisatie (zie hiervoor) toegang kunnen krijgen.

Als je voor nee kiest, kun je selecteren welke pagina’s je wilt blokkeren.

Kies vervolgens uit de lijst met pagina’s welke pagina’s je wilt blokkeren. Daarvoor heb je wel pagina’s nodig in je app. Je kunt later de keuze nog aanpassen via deze werkwijze. De vergrendelde pagina’s zijn alleen zichtbaar voor geautoriseerde gebruikers.  

Zodra de gebruiker is ingelogd en is geautoriseerd voor de content ziet die gebruiker:

 

Het autoriseren van gebruikers

Als je niet middels een standaard alle gebruikers toelaat, zul je deze zelf moeten autoriseren. Dat gaat handmatig via de “gebruikers” menu in de editor.

Klik op deze tab. Alle gebruikers met een account in je app staan daar. Selecteer een gebruiker om deze te bewerken.

Als je de gebruiker wilt autoriseren, hoef je alleen het vinkje in de checkbox aan te klikken en klik daarna op opslaan.

Let wel op: Voor de publicatie in de (app) store moet er tenminste één test gebruiker zijn aangemaakt met alle rechten. Dit is voor de review noodzakelijk anders zal de app niet worden gepubliceerd ! 

Have fun!