Met de Video’s functie is het mogelijk om video’s in te laten laden van YouTube, Podcast en Vimeo. Wanneer je een video bedrijfsgalerij wilt toevoegen, kan je het beste een YouTube of een Vimeo kanaal aanmaken waar je de bedrijfsvideo’s gaat uploaden.

Je kan ook een thema galerij van anderen gebruiken i.p.v. jouw eigen winkel (bijvoorbeeld een fashion video galerij voor een trendy bar).

Let op: De Video’s functie is alleen in staat om video galerijen te laten tonen. Wanneer je een losse video wilt plaatsen, maak dan gebruik van de functie Aangepaste pagina.

Wij laten jou zien hoe het werkt, het is namelijk vrij simpel:

1. YouTube

Geef de galerij een naam, je kan zelfs meerdere galerijen aanmaken. Gebruikers kunnen zelf kiezen welke galerij ze willen bekijken.

Maak een galerij met alleen de winkel video’s:

Je hebt al een winkel kanaal aangemaakt op YouTube en de video’s geüpload naar dit kanaal toe. Hier zie je hoe jij een galerij maakt:

Voer de naam in wat je wilt gebruiken voor jouw video galerij. Hierna vul je de naam in van het YouTube kanaal in het zoekvenster. Kies vervolgens voor ‘Kanaal’ bij ‘Type’:

of voer een ID van het YouTube kanaal in het zoekvenster. Kies vervolgens ‘Kanaal’ bij ‘Type’:

Voorbeeld: Voor het YouTube kanaal https://www.youtube.com/channel/UChngQA8nbxnLfHdRf7btIEg is het ID ‘UChngQA8nbxnLfHdRf7btIEg’.

Maak een thematische video galerij:

Voer de naam van jouw video galerij in, het zoekwoord van het kanaal en kies voor ‘Search’ bij ‘Type’.

Hier is het resultaat:

Wanneer je een andere galerij wilt toevoegen, klik je op  en volg bovenstaande stappen nogmaals.

2. Podcast

Je kan ook video’s integreren vanuit Podcast. Om dit te doen dien je de naam van jouw video galerij in te voeren en de URL van jouw Podcast.

3. Vimeo

Wanneer je een kanaal wil toevoegen dien je een ID op te geven van het kanaal in het zoekvenster. Selecteer ‘Kanaal’ bij ‘Type’.

Je kan een ID van het kanaal vinden in de URL van het kanaal. Als voorbeeld: Voor kanaal https://vimeo.com/channels/513799 is het ID ‘513799’

Voor de andere type keuzes (User, Group, Album) dien je hetzelfde proces te volgen.