Met deze functie is het mogelijk om jouw WooCommerce webshop te integreren in jouw app. Dit is een andere functionaliteit dan de functie WooCommerce Link waarmee je alleen een link naar jouw webshop toe kan instellen.

Eerst dien je in te loggen in jouw WordPress omgeving. Ga vervolgens naar de instellen toe van WooCommerce.


Zodra je bij de instellingen bent klik je op de tab ‘API’. Activeer de ‘REST API’, zoals onderstaande print screen en sla op:

Ga nu naar de algemene instellingen van WordPress en klik op Permalinks.

In dit gedeelte kan jij zelf een keuze maken. Je kan alleen niet kiezen voor ‘Vlak’. Wanneer je hiervoor kiest, zal het niet werken.

Ga vervolgens terug naar WooCommerce -> Instellingen -> API. Wij gaan nu de API keys aanmaken. Om dit te doen klik je op ‘Keys/Apps’. Klik vervolgens op ‘Voeg key toe’. Voer nu de beschrijving van jouw API key in, kies een gebruiker en zet de toestemmingen op ‘Lezen/Schrijven’. Zodra je klaar bent klik je op ‘Genereer API key’.

Je ziet vervolgens de volgende pagina verschijnen:

Waarschuwing: Je dient de Consumer Key en de Consumer Secret te kopiëren en te plakken, deze zijn namelijk niet meer in te zien zodra je deze pagina hebt verlaten. Als dit toch gebeurd, kan je de keys verwijderen en vervolgens nieuwe keys genereren.

Ga nu naar de app maker. Voeg de functie WooCommerce toe door te klikken op . Het volgende verschijnt:

Voer de volgende data in:

  • WooCommerce URL: dit is de url van jouw WordPress website (wanneer jouw shop de volgende url heeft: yourdomain.com/shop/ dien je alleen yourdomain.com in te voeren)
  • Header: Hier dien je een afbeelding voor de header te uploaden
  • Consumer Key en Consumer Secret: Dit zijn de codes die jij eerder hebt aangemaakt en gekopieerd/geplakt zoals wij eerder aangaven om dat te doen.
  • Je kan ook links toevoegen naar jouw Facebook pagina, Twitter, of Instagram account toe.
  • Item per pagina: Hier kan je een getal opgeven voor hoeveel items er standaard getoond moeten worden. Wanneer je naar beneden scrolt worden er automatisch de andere items getoond.

Je kan zelfs een betaalmethode instellen zoals PayPal en Stripe als je dit wilt. Doe dit wanneer je de gebruikers rechtstreeks in de app wilt laten betalen.

Wanneer je PayPal en/of Stripe niet hebt ingesteld, worden de gebruikers doorgestuurd naar jouw WooCommerce webshop om daar de betaling uit te voeren.

Het resultaat ziet er als volgt uit:

Beginpagina van de WooCommerce functie:

Producten pagina:

Je bent nu klaar om producten te verkopen via jouw app!