Met de WordPress functie is het mogelijk om content van jouw WordPress blog of website te integreren in jouw app.

Met deze functie heb je twee opties:

Je kan een applicatie maken met waarbij je 1 WordPress pagina integreert wat content bevat van een blog of enkele categorieën waar jij een selectie van hebt gemaakt.

Of je kan een applicatie maken met meerdere WordPress pagina’s om content te tonen van een categorie of een complete blog. Met deze manier zal de beginpagina er als volgt uitzien:

Natuurlijk kan je de iconen van de WordPress pagina’s aanpassen en je eigen design bepalen. Je kan zoveel WordPress pagina’s aanmaken als je zelf wilt.

Volg de volgende stappen en leer hoe ook jij content van jouw WordPress blog kan integreren in jouw app.

Stap 1:

Eerst dien je een WordPress pagina toe te voegen in jouw app. Klik op . Het volgende scherm verschijnt:

Klik op ‘Klik hier om onze WordPress plugin te downloaden’. Je kan zonder de plugin geen gebruik maken van deze functionaliteit.

Ga nu naar jouw WordPress dashboard. Het volgende scherm verschijnt:

Klik op ‘Plugins’ en dan op ‘Add new’. Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op ‘Upload’. Het volgende verschijnt:

Klik op ‘Choose File’ en selecteer ‘app-creator.zip’ document. Zodra je het bestand hebt geselcteerd klik je op ‘Install Now’ en activeer de plugin.

Stap 2

Ga terug naar jouw app

Voer de URL van jouw blog in.

Zodra je de URL hebt ingevoerd klik je op OK. Appmakenonline vindt dan automatisch alle content en sorteert alle categorieën uit. Je hebt nu de mogelijkheid om alle content te publiceren of alleen van een categorie. Standaard selecteert Appmakenonline alle categorieën van het blog. Je kan categorieën uitvinken die je niet wilt laten tonen.

Hier heb je een voorbeeld, wij hebben de keuze gemaakt om alleen de categorie ‘Exercices’ te selecteren. Je kan er zelf voor kiezen of je in een pagina alle content wilt laten tonen van jouw WordPress website of de content wil verdelen over meerdere pagina’s in de app.

Wanneer je klaar bent met het integreren van de content, vergeet dan niet om op ‘Opslaan’ te klikken.

Je bent nu klaar!