De makkelijkste manier om zelf een app te maken, is waarschijnlijk door middel van een app maker. Dit is een online tool waarmee je heel makkelijk en snel applicaties kunt ontwikkelen.

De voor- en nadelen

Deze online tools hebben een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen.
Het grote voordeel van deze programma’s is dat zelf een kind hiermee een app kan bouwen. Meestal kun je door middel van een ‘drag and drop’ functie verschillende dingen verplaatsen en zo snel een applicatie in elkaar zetten.
De tools hebben echter ook nadelen. De apps die je ermee kunt maken, zien er soms wat amateuristisch uit. Ook de prijs is een nadeel. Je betaalt namelijk al snel een bedrag van 30 dollar per maand. Dit komt neer op 360 dollar per jaar en dat is veel geld!
Wil jij toch een app maker gebruiken?
In dit artikel vind je een overzicht van de 10 beste app makers.

1. Shoutem

Shoutem is een website die vooral is gericht op het ontwikkelen van webapps, maar ook voor de grote platformen kunnen applicaties worden gemaakt.
Met Shoutem kun jij eenvoudig apps maken en hier veel functies aan toevoegen. Daarnaast kun je via Shoutem op meerdere manieren geld verdienen met jouw app.
De website is vooral gericht op gebruikersgemak. Alles is vrij simpel. Het publiceren in de app-stores worden door Shoutem zelf gedaan.
Er kan niet gratis gebruik worden gemaakt van Shoutem. Het goedkoopste account kost 22,90 dollar per maand. Hierbij kun je echter alleen maar een webapp maken. Voor een prijs van 139,90 dollar per maand krijg je toegang tot alle functies.

2. GameSalad

Wil jij spelletjes, zoals bijvoorbeeld Candy Crush Saga en Angry Birds, maken? Dan is GameSalad de tool waar jij naar op zoek bent. GameSalad is één van de weinige tools die echt gericht is op het maken van games.
Met GameSalad kun je naast apps voor Android en iOS ook apps bouwen voor de Windows Phone. Het programma is gratis te downloaden en daarna kun je direct aan de slag. Met de ‘drag and drop’ functie kun jij makkelijk jouw eerste game in elkaar zetten.
Wanneer jij een goed spel hebt gemaakt, dan kun je ervoor kiezen om ‘pro’ te gaan. Bij dit account heb je de mogelijkheid om de app te publiceren in de verschillende app-stores. Ook kun jij met dit account gebruik maken van advertenties. De kosten voor dit account zijn 29 dollar per maand.

3. iBuildApp

Met iBuildApp kun jij apps maken voor Android en iOS. Daarnaast kun je via hun website ook een webapp ontwikkelen.
iBuildApp heeft veel functies die je aan jouw applicatie kunt toevoegen. Zo is het mogelijk om video’s, nieuws en Google Maps toe te voegen. Daarnaast kun je ook nog e-commerce functies toevoegen waarmee jij jouw producten kunt verkopen. Ook is er de mogelijkheid om advertenties in jouw app te plaatsen, zodat je er geld mee kunt verdienen.
Jij kunt vanaf 9,99 dollar gebruik maken van iBuildApp. Het goedkoopste account heeft echter wel beperkte mogelijkheden. Er kunnen dan bijvoorbeeld maar 100 mensen jouw app gebruiken en je moet de applicatie zelf publiceren in de verschillende app-stores.
Met het account van 99 dollar per maand kunnen een onbeperkt aantal mensen de app downloaden en wordt de app in de app-store van Apple en Google gezet.

4. AppMakr

Vergelijkbaar met iBuildApp is AppMakr waar je ook apps kunt maken voor zowel iOS als Android. Ook hier is het mogelijk om een webapp te bouwen.
AppMakr is heel eenvoudig in gebruik. Jij kunt op AppMakr een naam verzinnen voor jouw applicatie en daarna kun je een account aanmaken. Vervolgens kun je de stappen op het beeldscherm volgen en zo kun jij jouw eigen app maken.
Ook AppMakr biedt verschillende prijspakketten aan. Het goedkoopste account kost 2 dollar per maand, maar dan kun je onder andere geen applicatie voor iOS maken en verschijnt het logo van AppMakr in de app. Voor een prijs van 12 dollar per maand krijg je toegang tot alle functies en dan heb je geen last van beperkingen.

5. Appy Pie

Met Appy Pie kun jij apps ontwikkelen voor Android, iOS en Windows. Ook is het mogelijk om met deze tool webapps te bouwen.
Je kunt online eenvoudig aan de slag met de ‘drag and drop’ functie. Eerst kun jij kiezen wat voor type app je wilt maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zakelijk of een applicatie die op sport is gericht. Daarna kun jij de app een naam geven en jouw eigen logo en achtergrond uploaden. Vervolgens kun je allerlei functies aan jouw applicatie toevoegen.
Appy Pie biedt verschillende accounts aan. Met het gratis account kun je vrij weinig. Je zult dus al snel op een betaald account moeten overstappen. Het account dat 40 dollar per maand kost, biedt de meeste mogelijkheden.

6. BuildFire

Nog een goede website om applicaties mee te ontwikkelen is BuildFire. Hier kun je naast webapps ook apps ontwikkelen voor Android en iOS.
BuildFire is eenvoudig in gebruik en technische kennis is dus ook niet nodig. Je kunt in een korte tijd al een applicatie in elkaar zetten. Deze kun je vullen met één van de vele functies de ze aanbieden. Naast het bouwen van de app, kun je met BuildFire de applicatie ook makkelijk onderhouden.
Je kunt gratis een app beginnen te bouwen bij BuildFire, maar je zult op het betaalde account moeten overstappen als je de applicatie wilt publiceren. De prijs voor het betaalde account is 49 dollar per maand.

7. BiznessApps

Als jij een applicatie voor jouw bedrijf wilt maken, dan is BiznessApps heel geschikt. Met BiznessApps kun jij webapps en applicaties voor iOS en Android bouwen.
Voor BiznessApps heb jij geen enkele programmeerkennis nodig. Met een paar klikken op de muisknop kun je alles in elkaar zetten en ook aanpassen.
BiznessApps is ontwikkeld met kleine bedrijven in het achterhoofd. Dit is duidelijk terug te zien in de designs en functies die speciaal gericht zijn op bedrijven.
De prijzen beginnen bij 29 dollar per maand. Voor die prijs kun jij alleen een webapplicatie ontwikkelen. Bij het account van 59 dollar per maand kun je ook apps bouwen voor zowel iPhones als Android-toestellen.

8. Como

Como is geschikt voor iedereen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen hier makkelijk een app mee maken. Jij hebt de keuze uit apps voor iOS en Android. Ook webapps kunnen worden gemaakt met Como.
Met Como kun je verschillende functies aan jouw applicatie toevoegen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een reserveringssysteem of bestelmodule te gebruiken. Daarnaast kun je ook kortingscodes en spaarprogramma’s toevoegen. Ook de standaard zaken, zoals Google Maps en social media, ontbreken niet.
De kosten voor een account bij Como zijn 39 dollar per maand. Dit is het enige account dat Como aanbied en hierbij krijg je dan ook toegang tot alle functies.

9. AppsBuilder

AppsBuilder is vooral gericht op het maken van webapps, maar met deze tool kun je ook applicaties ontwikkelen voor Android en iOS.
Met AppsBuilder kun jij in een korte tijd een complete app bouwen. Je hebt hier geen programmeerkennis voor nodig. Jij kunt de applicatie makkelijk in elkaar zetten met de ‘drag and drop’ functie. Het design kun je vervolgens volledig naar wens aanpassen.
De tool is niet gratis te gebruiken. De prijzen beginnen bij 49 euro per maand. Bij het goedkoopste account kun je slechts 1 app maken. Als je meer apps wilt maken, dan zul je moeten overstappen op één van de duurdere accounts.

10. MobAppCreator

Als laatste is er nog MobAppCreator waarmee je in een aantal stappen apps kunt maken en in de app-store kunt zetten.
Het ontwikkelen van een applicatie kan bij MobAppCreator in 3 stappen. Bij stap 1 zet je de applicatie in elkaar. Hierbij heb jij keuze uit functies zoals video’s, foto’s, muziek en social media. Bij stap 2 ga je alles testen en als alles goed werkt, dan kun jij bij stap 3 de app publiceren in de app-store.
Het goedkoopste account heeft een prijs van 9 dollar per maand. Hierbij heb je echter geen toegang tot alle functies. Om van alle mogelijkheden gebruik te kunnen maken, zul je het duurste account moeten nemen. Deze kost 199 dollar per maand.

Liever gratis een app maken?

De bovenstaande tools kosten allemaal geld, maar er zijn ook een aantal app makers die gratis zijn te gebruiken. In dit artikel kun je lezen welke tools gratis zijn. Ook staan er in het artikel nog een aantal gratis tutorials vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *