Wil jij zelf een app maken, maar weet je niet hoe dat moet? Dan kan het volgen van een cursus apps maken heel handig zijn.
Er zijn verschillende type cursussen die jou leren hoe je een applicatie kunt bouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende boeken die jou de programmeertalen leren. Daarnaast kun jij ook een cursus op locatie volgen of cursussen op internet vinden.
Een heel goed eBook over de basis van het maken van apps (zonder te programmeren) is hier te koop.

Dit moet je van te voren weten

Er zijn een aantal zaken waar jij rekening mee moet houden voordat je aan een cursus begint. Deze zaken kunnen namelijk weer van invloed zijn op de cursus die je gaat kiezen.
Ten eerste is het belangrijk om een keuze te maken voor welk platform jij een applicatie gaat bouwen. Het is namelijk zo dat apps voor iOS (iPhone en iPad) met een andere programmeertaal worden gemaakt dan apps voor bijvoorbeeld Android.
De meeste cursussen zijn dan ook gericht op 1 programmeertaal. Je zult dus applicaties leren maken voor Android of voor iOS. Maak daarom eerst een keuze voor één van de besturingssystemen. Later kun je altijd nog een andere programmeertaal erbij leren.
Daarnaast is ook jouw doel belangrijk.
Waarom wil jij zelf apps ontwikkelen en wat is je doel daarmee?
Als jij maar 1 applicatie wilt bouwen, dan is het misschien handiger om dit uit te besteden aan een app-ontwikkelaar in plaats van zelf de programmeertaal te leren.
Als jij echter een app-ontwikkelaar wilt worden, dan is het natuurlijk wel aan te raden om een cursus te volgen. Houd er wel rekening mee dat er behoorlijk wat tijd in kan gaan zitten om te leren programmeren. Dit is niet iets dat je even in een korte tijd leert!
Hieronder kun jij de verschillende type cursussen bekijken.

1. Boeken

Wil jij leren een app te programmeren? Je kunt dit uit boeken gaan leren.
Er komen steeds meer Nederlandstalige en Engelstalige boeken op de markt die jou de programmeertalen leren. Deze boeken zijn meestal gericht op 1 programmeertaal, zoals Android of iOS. Maak dus een keuze voor welk platform je applicaties wilt ontwikkelen.
Het nadeel van boeken is soms wel dat ze achterhaald zijn. De ontwikkeling van applicaties gaat namelijk heel snel. De software die in sommige boeken wordt beschreven, wordt soms al niet meer gebruikt. Kijk daarom altijd even naar het jaartal waarin een boek is uitgegeven.
Je kunt het beste een boek uitzoeken dat niet meer dan 1 jaar oud is! Zoals deze.

2. Cursussen op locatie

Het is ook mogelijk om een cursus app maken te volgen op locatie. Jij kunt je dan opgeven en meestal krijg jij dan een paar dagen in groepsverband les. De prijzen van deze cursussen liggen meestal tussen de 1.000 en 2.500 euro.
Deze cursussen hebben wel een groot nadeel. Je krijgt namelijk vaak maar 1 tot 3 dagen les in het ontwikkelen van apps. Het is moeilijk om in zo’n korte tijd te leren hoe je apps moet programmeren. Het kost vaak gewoon meer tijd om dit goed te leren.
Als jij dus van plan bent om een cursus op locatie te gaan volgen, zoek er dan één uit waar je meerdere lessen krijgt en waar je genoeg tijd hebt om te oefenen.

3. Internet

Als jij wilt leren programmeren, dan is een cursus via internet ook een mogelijkheid. Er zijn verschillende cursussen die je op het internet kunt volgen. Er worden betaalde cursussen aangeboden, maar er zijn ook een aantal gratis cursussen te vinden.
Het nadeel van de gratis cursussen is dat ze meestal niet zo up to date, uitgebreid en duidelijk zijn als de betaalde cursussen. Mocht je dat niet erg vinden, kijk dan hier eens.
De betaalde cursussen zijn over het algemeen duidelijk en uitgebreid. Zoals deze.

Welk type cursus is het beste?

Er is niet één cursus die het beste is! Welke cursus het beste is voor jou, is vooral afhankelijk van jouw wensen. Op welke manier leer jij het liefst?
De één vindt leren uit een boek een aanrader terwijl een ander toch liever een cursus op locatie volgt. Weer een ander volgt liever een cursus via internet.
Dit is compleet afhankelijk van jouw wensen!
Zelf vinden we cursussen via internet en boeken de beste manieren om applicaties te leren maken. Bij beide manieren kun je namelijk rustig in je eigen tempo werken en heb je onbeperkt de tijd. Een cursus op locatie biedt volgens ons te weinig tijd om alles te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *